Jednodnevni izleti

Informacije i prodaja karata

 • na privezištu broda
 • tel: +385 91 523 9894 (Marin)
 • info pultevi
 • turističke agencije
 • hoteli
 • auto-kampovi
 • Napomena: Obavezno rezervirati karte unaprijed zbog organizacije izleta.

  Privatni izleti

  Mogućnost organiziranja privatnih izleta.
  Informacije i rezervacije na tel: +385 91 523 9894 (Marin Crnčić)
  Otok Rab
  Krk-Rab-Pag-Krk

  Polazak iz Krka u 09:30 prema otoku Rab-u. Prilikom dolaska na brod pice dobrodoslice.

  Dolazak u grad Rab oko 11:30, iskrcavanje sa broda, organizirano razgledavanje grada (hr, eng, tal, njem jezik) cca 45 min i nakon razgledavanja slobodna vrijeme do 14:00 u gradu.
  Krk-Goli otok-Grgur-Krk

  Polazak iz Krka u 09:30 prema St.Baski i razgledavanje najljepših plaza otoka Krka i nakon toga prema otoku Golom. Prilikom dolaska na brod gosti imaju pice dobrodoslice i kada su grupe radimo frigane ribice.

  Rab

  Više puta nagrađivan kao najbolje turističko odredište na Jadranu, grad Rab smješten je na uskom kopnu koje strši prema kopnu, omeđeno antičkim gradskim zidinama i prepoznatljivo po četiri crkvene kule koje čine obiteljski obris, a Rab prikazuje kao brod s četiri jarbola: zvonik crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije – katedrala, zvonik crkve sv. Ivana Evanđelista (smješten u blizini ruševina Crkve), zvonik crkve sv. Andrije apostola i zvonik crkve svete Justine. Dalje od stare gradske jezgre nalazi se prekrasni park Komrčar, čiji se brojni puteljci vijugaju oko šumovitih brežuljaka sve do rapskih plaža.

  Sveti zaštitnik Raba, sveti Kristofor navodno je spasio otok od napadača, stekavši pravo na očuvanje njegove lubanje u relikvijaru u rapskoj katedrali.

  Ako želite, možete posjetiti veliku zbirku sakralne umjetnosti u Franjevačkom samostanu sv. Bernardina s dvije crkve (Sv. Eufemija i Sv. Bernardin) u kojima možete pronaći slike, vrijedne stare knjige, crkvenu umjetnost, etnografsku zbirku, novčić kolekcija i puno drugih stvari.

  Lunjski maslinici

  Karakteristika Lunjskih vrtova je činjenica da se najveći broj tisućljetnih divljih stabala maslina nalazi na jednom mjestu. Teško je reći koje je drvo masline najstarije, ali surađujemo s institucijama za poljoprivredna istraživanja kako bismo saznali odgovor. Ukratko, u vrtu ima preko 80 000 stabala. Pregled svakog stabla zahtjevan je postupak koji može trajati više od godinu dana. Na temelju do sada zaključenih ispitivanja, najstarija maslina u vrtu stara je više od 1600 godina, što je svrstava među tri najstarije masline na svijetu, zajedno sa stablima iz Grčke i Izraela. Samo naprijed i pokušajte ga pronaći u parku!

  Goli Otok

  Unatoč tome što je dugo bio povremeno paša lokalnim pastirskim stadima, ogoljeni otok očito nikada nije bio trajno naseljen osim zatočenika tijekom 20. stoljeća. Tijekom cijelog Prvog svjetskog rata Austrougarska je slala ruske ratne zarobljenike s Istočne fronte na Goli otok.

  1949. godine čitav je otok službeno pretvoren u strogo tajni zatvor i radni logor koji su vodile vlasti Narodne Federativne Republike Jugoslavije, zajedno s obližnjim otokom Sveti Grgur, koji je održavao sličan logor za zatvorenice. Do 1956. godine, tijekom cijelog razdoblja Informbiroa, korišten je za zatvaranje političkih zatvorenika. Uključili su poznate i navodne staljiniste, ali i druge članove Komunističke partije Jugoslavije ili čak nestranačke građane optužene za pokazivanje simpatija ili sklonosti prema Sovjetskom Savezu.

  Mnogi antikomunisti (srpski, hrvatski, makedonski, albanski i drugi nacionalisti itd.) Također su bili zatvoreni na Golom otoku. Nepolitički zatvorenici također su poslani na otok kako bi izvršavali jednostavne kaznene kazne, a neki od njih osuđeni su na smrt. Ukupno je tamo služilo približno 16 000 političkih zatvorenika, od kojih je između 400 i 600 umrlo na otoku. Drugi izvori, uglavnom utemeljeni na raznim pojedinačnim izjavama, tvrde da je gotovo 4.000 zatvorenika umrlo u logoru.
  Goli Otok

  Grgur

  Sveti Grgur je nenaseljeni otok u Hrvatskoj, na Jadranskom moru između Raba i Krka. Otok je bio mjesto ženskog zatvora u SFR Jugoslaviji, u tandemu s obližnjim Golim otokom koji je služio istoj namjeni za muškarce, od 1948. do 1988.

  Grgur